Usein kysytyt kysymykset

Alla on lyhyitä vastauksia useimmin esitettyihin kysymyksiin.

Mikä on Kikherne?

Kikherne eli kahviherne on yksi maailman vanhimmista viljelykasveista joka on lähtöisin välimeren itäpuolen maista. Nykyisin sitä viljellään laajasti ympäri maailmaan lämpimässä ilmanalassa. Kikherne on palkokasvi. Herneet kuivataan ja jauhetaan jauhoksi. Kikherneellä on erittäin hyviä ominaisuuksia jonka vuoksi sitä voidaan kutsua hyvällä omalla tunnolla luonnon omaksi superfoodiksi. Katso ravintosisältötaulukosta tarkemmin hyvät ominaisuudet. Olemme onnistuneet kehittämään siitä terveellisen pasta vaihtoehdon.

Mistä Kikhernepastoja saa ostaa?

Tällä hetkellä pastoja on tarjolla pääosin luontaistuotekaupoissa. Kapasiteettimme kasvaa syksyn 2016 aikana merkittävästi ja pystymme tarjoamaan tuotteita laajemmalle kauppamäärälle myös perinteisiin ruokakauppoihin. Kannattaa kysellä omasta ruokakaupastasi.

Kenelle Kikhernepastat on tarkoitettu?

Kikhernepasta sopii lähes kaikille ihmisille. Kikhernepasta ei ole mikään erityisruokavaliotuote vaan terveellinen ja hyvänmakuinen vaihtoehto kaikille. Kikhernepasta vaan sattuu olemaan luontaisesti gluteeniton. Erityisesti suosittelemme pastaa terveydestä kiinnostuneille perheille ja paljon liikkuville ihmisille. Jos lapsiperheillä kasvisten syönti tökkii, niin tässä on loistava vaihtoehto: runsaasti kuitua, huikean paljon arvokasta kasviproteiinia, hitaasti imeytyviä hiilareita, magnesiumia ja rautaa.

Miltä Kikhernepasta maistuu?

Kikherneessä on pehmeä hieman pähkinäinen maku. Suutuntuma on ruokaisampi ja hieman tukevampi kuin vehnäpastoissa. Kikhernepasta maistuu myös lapsille erinomaisen hyvin.

Miten Kikhernepasta eroaa muista gluteenittomista pastoista?

Useissa gluteenittomista pastoista on maissia, perunaa, soijaa tai riisiä. Näissä tuotteissa on usein todella paljon hiilihydraatteja, joiden glykeeminen indeksi (0-100) voi olla korkea, jopa 60-80 tuotteesta riippuen. Kikhernepastassa GI on alle 10. Hitaasti imeytyvä hiilihydraatti on terveyden kannalta parempi vaihtoehto. Maissia sisältävissä pastoissa on rasvaa melko runsaasti. Myös soijaa on arvosteltu viime vuosina gluteenitonta ruokavaliota noudattavien kesken.

Onko Kikherne kotimaista ja onko Palmusto Suomalainen yritys?

Kikhernejauhomme tulee englannista. Suomen kasvukausi on valitettavasti liian lyhyt järkevän hintaiselle Kikherneviljelylle. Mielellämme käyttäisimme tällaista vaihtoehtoa jos sellaista tulevaisuudessa on tarjolla. Palmusto Food Oy on 100 % suomalainen ja suomalaisten omistama. Teemme pastamme Nokialla. Jopa pakkauspussit ja pahvilaatikotkin tulevat läheltä, alle 15 km matkan päästä. Käytämme mielellämme suomalaisia kumppaneita aina kun se vaan on mahdollista.

Miksi Kikhernepasta maksaa tavallista pastaa enemmän?

Kikhernepastatuotteemme maksavat keskimäärin 3,90 – 4,90 €/pss. Kikherne raaka-aineena on vehnään verrattuna n. 6 kertaa kalliimpaa. Lisäksi Kikhernepastan valmistaminen on vaikeampaa kuin vehnäpastan. Myös pakkaaminen tapahtuu tällä hetkellä suomalaisena käsityönä. Olemme ensimmäinen kotimainen tuottaja Kikhernepastoilla. Kuluttaja saa kyllä erinomaisen vastineen rahoilleen syömällä Palmuston pastatuotteita. Olemme avaamassa nettitilaus vaihtoehdon omille kotisivuille, johon pyrimme saamaa useamman pussin tilaaville selvää hintaetua. Näin suurkuluttajamme pääsevät nauttimaan tuotteistamme edullisemmin.

Allergia tietoa

https://www.evira.fi/elintarvikkeet/tietoa-elintarvikkeista/ruoka-allergeenit/yleisimmat-ruoka-allergian-aiheuttajat/maapahkina-ja-muut-palkokasvit-soija-herneet-pavut-linssit-lupiini/

Ystävällinen ja ripeä asiakaspalvelumme palvelee sinua joka päivä klo 8.30-18.00

Olipa kysymyksesi suuri tai pieni, voit aina kääntyä puoleemme!
yhteydenottolomake Soita

Uutiskirje

Tutustu viimeisimpiin uutuuksiin ensimmäisenä ja ota osaa mahtaviin tarjouksiin. Samalla saat heti 10% alennusta.